24. januar 2020
Karine Strand Andresen

I konflikt med egne verdier

Å være en firebarnsmamma i en kreativ stilling (og samtidig drifte en nettbutikk, designe strikkeoppskrifter, utgi strikkebok og være aktiv på Instagram) kan by på logistikkutfordringer i hverdagen.

Være til stede

Det er ikke til å legge skjul på at det ligger visse forventinger til oss som foreldre. Man skal «være til stede» for barna, ikke bare fysisk, men mentalt. Ta seg tid til å leke flymaskin med treåringen, lytte interessert til tredjeklassingens store og små opplevelser. Koble seg på de større barna og gi av tiden sin for å henge med på hva de er opptatt av. I tillegg til alt det praktiske familielivet har å by på.

Mindre skjermtid

Et av hovedtemaene på foreldremøter i barneskolen er skjermtid. Hva er for mye? Hva er innafor?

Hvis vi som foreldre skal forvente at barna skal bruke mindre tid foran skjerm, er jeg overbevist om at vi selv må gå foran som en god rollemodell. Det handler om å være bevisst sine egne mønstre, og å være kritisk til hva man bruker tiden på. Leve i øyeblikket. Derfor har jeg innført skjermfri tid (for meg selv) fra jeg kommer hjem fra jobb og frem til barna sover for kvelden. Mulig jeg er litt dårlig å svare på meldinger og å ta telefonen i det tidsrommet. Men jeg velger å tenke slik at barna og familien er det viktige her og nå.

TIPS: Har du utfordringer med å legge fra deg mobilen? Slå den av på lydløs og legg den i et annet rom. Det kan ta litt tid å venne seg av. Men kan anbefales.

Svart / hvitt

For en tid tilbake opplevde jeg at en av de kreative profilene jeg følger på Instagram, valgte å slette hele profilen sin. Bakgrunnen for valget var at det over lang tid hadde tatt for stor del av tiden og at det gikk ut over barn og familie. Valget respekterer jeg. Og man bør være kritisk til hva man bruker tiden sin på. Men det jeg da stusset over, var at det hadde gått så langt at det til sist var blitt et stort problem, ikke bare for seg selv, men for barn og familie.

Dilemmaet

er at jeg selv ønsker å bruke mindre tid på Instagram, samtidig som jeg gjerne vil at følgerne mine skal bruke tid på mitt innhold. Der har vi den indre konflikten i et nøtteskall.

Hvordan kan jeg ønske at andre skal bruke sin verdifulle tid på mitt innhold?

Kontrollspørsmål å stille seg:

Hvis jeg kan lære bort, inspirere og underholde mine følgere på Instagram, vil tiden de bruker på mitt innhold tilføre verdi.

Du må kjenne dine følgere for å skape innhold som de ønsker å bruke tiden sin til. Det er et godt stykke arbeid, men det må til. Det bør ligge et ansvar hos alle som skaper innhold til den store digitale veven. Å dele innhold som ikke gir noe verdi gjør at nettet fylles med «søppel» som ingen får noe ut av.

Les også: Hvordan bli god på Instagram?

@tiddelibom.no
@tiddelibom.no

Tidsklemma og «supermamma syndrom»

– Karine, hvordan får du tid?

Mange av mine kjente og bekjente kan tro at jeg er på mobilen eller strikker i hvert ledige minutt, ettersom det til stadighet popper ut strikkebilder i min strikkeprofil på Instagram. Men sannheten er at jeg helt sikkert strikker mindre enn de fleste av mine følgere, gangen er full av sko, og det står kurver med ubrettet tøy på vaskerommet som venter på min oppmerksomhet.

På et visst tidspunkt lekte jeg med tanken om å vise det uperfekte «behind the scenes», også kalt «hverdan» på en egen profil. Men å opprette enda en profil å skape innhold til er kanskje ikke veien å gå når man i utgangspunktet ønsker å bruke mindre tid.. hehe

Hemmeligheten

er at jeg har funnet frem til effektive arbeidsmetoder og smarte apper som gjør arbeidet mindre tidkrevende. I dag benytter jeg min erfaring fra Instagram til å hjelpe andre bedrifter å arbeide strategisk med sine profiler.

Ønsker du å få hjelp til å lykkes som bedrift på Instagram, kan vi hjelpe deg i gang!

 

Karine Strand Andresen

+47 413 32 859
Send mail


Instagram Sosiale medier