10. januar 2014
Karine Strand Andresen

Når du samarbeider så godt at du glemmer alt rundt

Som liten er man selvutnevnt verdensmester, har den sterkeste pappaen og skal klare alt selv. Som "stor" handler det ikke lenger om å være best, men å bli den beste versjonen av seg selv. Bli kjent med sine styrker og svakheter og finne ut hva som trigger for å prestere sitt beste.

Du har sikkert opplevd en venninne eller kompis du har ekstra god kjemi med. Som forstår og utfyller, kommer med konstruktive innspill, som ikke dreper med «men» og «slik pleier vi ikke gjøre det». Det kan være et år eller to siden sist dere møttes, men du trenger ikke oppdatere status eller hva du «driver med». Dere bare er på nett. Samtalen føles naturlig og latteren sitter løst. Noen kaller dette god kjemi. På fagspråket kalles det klikking – det nyeste tilskuddet på stammen innen positiv psykologi.

Ved å være bevisst på hva som fremkaller en slik god kjemi mellom mennesker kan man utnytte dette til noe konstruktivt. Som et reklamebyrå er det viktig å spille hverandre gode. Klikking er når samarbeidet eller den kreative samtalen er så god og engasjerende at man glemmer alt annet rundt seg. Man kommer i en kreativ flyt hvor man sammen med en eller flere sparrer og bygger videre på tanker, innspill, intuisjon og som til slutt skaper de beste idéer og konsepter. Man er i en kreativ boble der alt er mulig. Humor og engasjement er suksessfaktorer og den gode stemningen er smittende for alle som er tilstede.

Lær deg teknikken

Ja, klikking kan læres, men det finnes noen kjøreregler. For å oppnå klikking krever det at alle har en åpen og positiv innstilling til prosjektet, har et felles mål og ønske for sammen å komme frem til den optimale løsningen.

Glem deg selv

Glem egoet og lær deg å lytte. Skap plass for andres tanker og idéer og fokuser på prosjektet. Ved å legge bort ego, sterke meninger og ønske om fremme seg selv spiller man hverandre gode og blir et sterkt team der flere kreative hoder kan bidra til å løfte prosjektet til nye dimensjoner enn ett enkelt hode hadde mulighet til.

Vis engasjement

Skap engasjement ved å vise ditt engasjement for prosjektet. Fordyp deg i stoffet og vær godt forberedt. Ditt engasjement for prosjektet virker smittende på de andre. Benytt humor og latter som redskaper for god stemning.

Vær empatisk

De som klikker best med andre er de som er gode til å lytte og sette seg inn i andres tanker og situasjon. Lær deg å lytte til kollegaer og de rundt deg. Det kan hende du ser nye løsninger.

Du trenger ikke bli verdensmester. Det holder lenge å bli en proff lagspiller!

Karine Strand Andresen

+47 413 32 859
Send mail


Kommunikasjon