sep 17, 2015

Slik fikk landslaget 5000 flere Facebook-følgere

Flere følgere på Facebook
Kampen for å få nye følgere til Facebook-siden sin er alltid like vanskelig og tøff. Det fører til at man fra tid til annen betaler Facebook for å promotere siden til målgruppen sin i håp om at disse skal følge deg slik at du deretter kan nå dem oftere med budskapet ditt. Er du heldig så kan du til og med få opprettet en dialog og utvikle et forhold med dem og da har du fått igjen for kronene du la ned.

Landslaget knakk koden
For det norske fotballandslaget sin del så er det absolutt gode penger å spare på å ha en stor mengde mennesker som følger, da først og fremst de som er innenfor målgruppen så klart. Tenk bare hvor mye enklere (les billigere) de vil kunne selge ut Ullevaal om de kan snakke til flere hundretusen dedikerte Facebook-følgere og føre dem rett inn til bestillingsportalen på billettservice fra Facebook.

Etter å ha hatt jevnt med følgere i lengre tid opplevde landslaget plutselig et kjempehopp på nesten 5000 tidlig i september i år. Hva i all verden førte til dette? Var det en vellykket strategi, lokket de med gratis billetter eller la de masse penger på bordet og kjøpte seg til suksess?

Neida, svaret er såre enkelt. De vant først 1-0 over Bulgaria 3.september før de knuste Kroatia 2-0 tre dager senere, 6.september. Dette førte til massiv mediedekning, viral spredning av bilder og videoer av spillerne og stadig flere nordmenn fikk øynene opp for Facebooksiden til det norske fotballandslaget. Tenk så enkelt, alt de trengte å gjøre var å vinne et par fotballkamper. Smart, ikke sant 🙂

Slik fikk landslaget 5000 nye følgere på Facebook.

 

Hvem er kongen på haugen
Og dersom du lurer på hvem som har flest følgere på Facebook av alle de norske lagene så kan du jo gjette en gang. Jepp, norges mestvinnende lag Rosenborg Ballklub. At Sportklubben Brann fortsatt ligger så høyt oppe etter å ha tapt omtrent alt som var av kamper ifjor og deretter nedrykk til 1.divisjon viser at det skal en del til før man velger å slutte å følge noen på Facebook.

Topp 10 idrettslag