1. september 2020
Magnus Kristiansen

Slik lykkes du med digitale møter

Synes du det er vanskelig å få til gode digitale møter? Her kommer 5 tips som gjør at du får mer ut av dine digitale møter.

Den siste tiden har vist oss alle at verden kan forandre seg over natten. Plutselig befinner vi oss i en situasjon hvor vi må finne nye måter å jobbe på. For mange har digitale møter blitt en naturlig del av hverdagen på kort tid, men det er ikke alltid så lett når møtedeltagerne ikke sitter samlet fysisk, men sitter bak hver sin digitale skjerm. Her kommer 5 nyttige tips til hvordan du kan få mer ut av dine digitale møter.

1. Benytt et kontor eller et lite møterom 

For at både du og de andre møtedeltagerne skal kunne høre hverandre godt, anbefaler vi at du benytter et kontor eller et lite møterom til digitale møter. Ikke alle har en ny PC eller Mac, så lydkvalitet på mikrofon og høyttalere kan variere. Sørg for at det er god tilgang til internett der du sitter. Det kan nemlig være utfordrende for flyten i et digitalt møte dersom en møtedeltager faller ut og inn på grunn av dårlig dekning. 

2. Bruk egen skjerm

Skal din tilstedeværelse være optimal anbefaler vi at du bruker egen skjerm til møte. Er dere flere møtedeltagere som befinner dere på samme sted bør dere sitte på hvert deres kontor. Vår erfaring er at det går fint å samle flere foran en skjerm dersom utstyr og lyd er bra, men at det er lett for noen å miste fokus og ikke delta aktivt. Dersom alle har egen skjerm kan man benytte det aktivt i møte ved at alle ser alle de snakker med. I tillegg har blant annet Teams egen funksjon for å rekke opp hånda, og mulighet for å kommentere i eget felt under møte.

3. Del skjerm aktivt

Lær deg hvordan du aktivt deler skjermen din og hvordan du avslutter delingen. På den måten kan du lett ta over skjermen å dele aktuelle notater, presentasjoner og annet nyttig. Husk å gå tilbake til ansiktene du har møte med når du har vist frem det du hadde på hjertet. Det er viktig å kunne se de andre møtedeltagerne, hvordan de reagerer og samhandler med deg. 

4. Fatt deg i korthet

Når du skal ha et digitalt møte er en av ulempene at man mister noe av dynamikken man vanligvis har i fysiske møter. Det er fort gjort at man snakker i munn på hverandre. Derfor er det ekstra viktig at du fatter deg i korthet. Prøv å være litt ekstra tydelig når du argumenterer, og for all del ikke avbryt selv om du har lyst. La folk få snakke ferdig, og hvis alle fatter seg i korthet bør det ikke by på problemer.

5. Møt forberedt

Det å møte forberedt gjelder også for digitale møter. Det er alltid en fordel hvis du vet hva møte skal føre til, hvem som skal være med og hvem som leder møte. Møter som folk bare dukker opp til fungerer hverken fysisk eller digitalt. Sørg for at du har relevante dokumenter, nyttige nettsider og riktige presentasjoner klar før møte. 

Til slutt vil vi oppfordre alle som har digitale møter til å by på seg selv. Det er helt i orden å vise at man er engasjert og det krydrer et hvert møte hvis du tar på deg en hatt.

Lykke til med dine digitale møter!

Magnus Kristiansen

+47 936 67 936
Send mail


Selvledelse