23. mars 2023
Helene Christophersen

5 tips for å skape en hyggeligere arbeidsplass

Kontortrivsel er viktig for å skape en positiv arbeidsatmosfære og motivere ansatte til å utføre sitt beste arbeid. Trivsel på arbeidsplassen kan påvirke alt fra ansattes helse og arbeidsmoral til produktivitet og kreativitet.

For å skape en hyggelig arbeidsplass, er det viktig å ta hensyn til flere faktorer. Trivelige kontorlokaler kan hjelpe ansatte å føle seg mer hjemme, og det er flere ting du kan gjøre for å lage en hyggelig atmosfære hvor ansatte vil trives. 

1. Personlig preg

Legg til rette for at de ansatte kan sette sitt personlige preg på egne soner. Fine bilder, folierte vegger med motiv, planter eller andre innredningsdetaljer kan gjøre arbeidsplassen mer personlig og koselig. 

2. Inspirerende fellesområder

Lag hyggelige fellesområder med mønster og farger som virker positivt på humøret og produktiviteten. Invester i komfortable møbler som er behagelige og slitesterke. Kvalitetsmøbler kan gjenbrukes, så slitte bord kan få et nytt liv med foliering og sittemøbler kan trekkes om.

3. God belysning

Sørg for tilstrekkelig lys på arbeidsplassen ved å velge riktig type lyskilder og plasser dem på en god måte. Naturlig lys er alltid det beste, og kan ha stor innvirkning på trivselen til ansatte.

4. Inkluderende fellesskap 

Ha det litt hyggelig og skap et inkluderende fellesskap. Sosial trivsel er vel så viktig som noe annet og det ofte ikke så mye som skal til. Felles lunsj eller kaffe- og te-pause, er noe som kan bidra til å skape en følelse av fellesskap og samhørighet på arbeidsplassen.

5. Sosiale aktiviteter

Ha regelmessig teambuilding aktiviteter som f.eks; Quiz, Kahoot, vinlotteri, bowling, bedriftslag, hobbyklubb, felles frivillig arbeid eller temadag hvor man kler seg ut. Afterwork kan være en fin måte å bli kjent med kollegaene dine utenfor arbeidsplassen.

Til slutt er det viktig å huske på at trivsel på arbeidsplassen ikke er en statisk tilstand, men en prosess som krever kontinuerlig innsats og oppmerksomhet. Det er viktig å lytte til ansattes tilbakemeldinger og være åpen for endringer som kan forbedre arbeidsmiljøet. Med litt innsats kan enhver arbeidsplass bli et sted hvor ansatte trives og yter sitt beste.