23. oktober 2020
The Pitch

Tør du slippe kreativiteten løs?

Er du av den typen som fort blir utålmodig og må ha kontroll fra A-Å? Klør det i kroppen dersom løsningen ikke ligger rett foran nesa di og prosessen drar ut i tid? Dersom du ikke slipper opp litt kan du gå glipp av en viktig verdiøkning.

Når alt annet i samfunnet går på høygir er det ikke så rart at vi mennesker ønsker å få ting unna så raskt som mulig. Ofte har vi det travelt, og vi er mer opptatt av å få ting unnagjort enn å skape rom for noe som er nytt. På The Pitch har vi et stort fokus på å skape kreativitet fra hjertet. Det betyr at vårt arbeid ikke alltid blir best dersom vi følger en stram fremdrift, eller leverer raskt. Misforstå meg rett, en god fremdriftsplan er viktig. Det samme gjelder for en god prosess som tar oss fra start til mål. Men ofte blir tidspresset i fremdriftsplanen, eller behovet for å komme i mål, mer viktig enn selve reisen til mål. 

Søker det unike

Vi er heldige som får jobbe med mange forskjellige fag og bransjer hver eneste dag. Vi har kunder som er ekstremt engasjert i jobben sin, og som ønsker å prestere enda bedre i dag enn de gjorde i går. Felles for alle som brenner skikkelig for jobben sin er at de søker det unike, det som skiller dem ut fra andre og vinner frem i en svært fragmentert og støyende verden. 

Les også: Blend in. Nope. Stand out!

Den kreative flytsonen

Det vi har oppdaget er at når vi er i prosessen med å skape noe nytt, etablere nye strategier eller design, kommer vi alltid til et punkt hvor kreativiteten får mulighet til å ta overhånd. Dette er et skapende øyeblikk som kan passere før du vet ord av det dersom du ikke er trent til å ta vare på det. Dette punktet er etter vår mening svært nyttig og helt nødvendig for sluttresultatet. Det er i denne kreative flytsonen vi sammen kan komme frem til de beste konseptene. Vi fjerner oss fra ytre distraksjoner og klarer tenke klart og helhetlig slik at vi finner bedre løsninger.

Les også: En kreativ sparringspartner

Kreativitet blir til verdiøkning

Vi erfarer at for å holde ut i denne kreativitetens midtpunkt må vi alle følge noen regler. Alle må ha tålmodighet, alle må være innstilt på at vi ikke finner svaret med en gang, og i tillegg må alle gi hverandre tid til å tenke slik at vi finner nye løsninger sammen. Dette krever trening og erfaring, noe vi har en god dose av på The Pitch. Selv om kreativitet kan oppleves som noe «kunstnerisk svada» (en tidligere kundes egne ord), fører det alltid til noe positivt i en kreativ prosess. Vi ønsker kreativiteten velkommen fordi vi vet at kreativitet blir til verdiøkning, og at denne verdiøkningen alltid gjør sluttresultatet bedre.

Du er alltid velkommen til å være kreative med oss. Send oss en e-post på hei@thepitch.no, så finner vi tid til et «bli kjent-møte».